Speel Zing Dans in het onderwijs

Dit voorjaar hebben wij (Annerie van Loenen, Hani Andary, Quincy Ignacia en Faizah Grootens) van DamaDama Dance op Curaçao onze voorstelling gespeeld en workshops, gekoppeld aan de voorstelling, gegeven over kinderrechten. Wij hebben hiermee 480 leerlingen bereikt. Ook hebben wij op de interactieve voorstelling gespeeld in een Shopping Mall op Curacao voor een grote groep ouders en kinderen, die allemaal enthousiast mee hebben gedaan.

Speel Zing Dans

“Speel Zing Dans” biedt een combinatie van dans, zang en spel, wij gebruiken theater om mensen, ongeacht leeftijd, cultuur en achtergrond te verbinden en te laten samenwerken.  Wij waren zeer onder de indruk van de talenten die wij op de scholen hebben ontdekt. Wij hebben gespeeld en lesgegeven aan de groepen 5 tot en 8 en deze leerlingen waren zeer muzikaal. Dit hebben wij ook doorgegeven aan de schoolleiders zodat zij deze kinderen kunnen stimuleren hun talenten verder te ontwikkelen. De kinderen hebben actief meegedaan en zij durfden uit hun comfort zone te gaan om hun talenten te demonstreren. Ook konden zij na de workshops duidelijk aangeven welke kinderrechten wij behandeld hebben. In de workshops hebben wij door middel van dans, muziek, spel en tekenen de kinderen aan het denken gezet over de rechten van het kind.”

Faizah Grootens, docente en danseres

De voorstelling en workshops worden ook in Nederland gegeven. Meer weten? Neem contact met ons op: info@lotsfoundation.com