Het vergeten kind Lot's Award

Lot’s Award 2018

Op maandagavond 9 april heeft voormalig minister André Rouvoet Lot’s Award uitgereikt aan Het Vergeten Kind. Lot’s Award is in het leven geroepen om tweejaarlijks een organisatie, die zich op bijzondere wijze inzet voor kinderrechten, in het zonnetje te zetten. De prijs is een kindergestalte vormgegeven door beeldhouwster Julia Berger. De uitreiking vond plaats op Landgoed de Paltz in Soest.

Onder de gasten bevonden zich onder andere Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer, schrijver en verhalenverteller Babah Tarawally en advocaat Richard Korver. Zij onderschrijven de doelstelling van Lot’s Foundation: het de kinderen bewustmaken van hun rechten. Tijdens een ook door Het Bergpaviljoen aangeboden diner, vond er een indrukwekkend optreden plaats van Southern Voices en vocaliste en percussioniste Wieke Garcia, onder begeleiding van Kees Dijkstra. Gastvrouw van de avond was Malou van der Starre, journalist.

Het Vergeten Kind

Het Vergeten Kind zet zich sinds 2009 in voor ruim 100.000 kinderen groeien op in gezinnen met meervoudige problematiek. Bij ruim 55.000 gaat het zo mis, dat thuis wonen niet meer mogelijk is. Als kinderen verwaarloosd en/of mishandeld worden tekent dit hun verdere leven.  Het Vergeten Kind strijdt daarom voor een Nederland waarin elk kind zich echt kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij.  De activiteiten van de stichting zijn gericht op directe hulp en structurele verbetering van de situatie van kinderen. Het Vergeten Kind is voor het grote publiek bekend, door grote campagnes, zoals de hartenhuisjes die in het hele land zichtbaar waren.

Lot’s Award – Wie is Lot?

Lot is het geesteskind van Herman van Veen. Dit innemende en nieuwsgierige meisje van 12 jaar verzamelt verhalen van kinderen wereldwijd. Lot heeft een muzikale voorstelling, verhalen in boekvorm, een onderwijsprogramma en een eigen YouTube kanaal. In juni wordt Lot’s Children’s Channel gelanceerd, een online platform voor en door jongeren. Lot’s Foundation zet zich in om vooral kinderen bewust te maken van hun rechten.

Lees hier meer over Lot’s Award