Lot op Curacao

In mei zijn lessen Vloggen over kinderrechten gestart op Curacao, in samenwerking met Stichting de Cultuurkamelon.
De lessen vinden plaats in het medialab in Willemstad. In 12 weken zullen zo’n 1500 kinderen met deze lessen worden bereikt.

Saskia Luckmann, projectleider van deze stichting:

”Samen met Lot’s Foundation zijn wij een project gestart, waarin kinderen en docenten zich bewust worden van de rechten die kinderen hebben. De methode wordt al succesvol ingezet in Nederland. Hiermee versterken wij het zelfvertrouwen van kinderen en leren wij hoe ze actie kunnen ondernemen in gevallen waar dat nodig kan zijn. Of het nu gaat om je eigen situatie of die van anderen om je heen.

We gaan op een eigentijdse manier aan de slag met kinderrechten door middel van het maken van vlogs over thema’s die kinderrechten raken. De ervaringen en vlogs worden gedeeld met het Nederlandse platform. Ook wijzen wij de docenten op de mogelijkheden die er op het eiland bestaan om kinderen te steunen in het behartigen van hun rechten, en leren de kinderen en de docenten de organisaties en instanties kennen die zich actief inzetten voor het behartigen van de belangen van kinderen.” Meer over dit project kun je lezen in onze nieuwsbrief van juni 2019.