Lot in Nederland en de NL Cariben

Wist u al dat Lot’s Foundation niet alleen in Nederland, maar ook op Curaçao activiteiten heeft? Zo werd de voorstelling Speel Zing Dans via Lot’s Foundation op diverse scholen op Curaçao gespeeld. Het was een groot succes en het plan is om dit  in 2023 te herhalen.

Lot’s Foundation werkt hierin samen met onderwijsdeskundigen van stichting de Cultuurkameleon.

Een tijdje terug zijn er in 71 klassen, aan ruim 1700 leerlingen (groep 6,7 en 8 en klassen 1 en 2 van het voortgezet onderwijs) lessen over kinderrechten gegeven. Op een voor leerlingen aansprekende manier, aan de hand van vlogs. Dit allemaal via het Medialab in de Nationale Bibliotheek op Curaçao. De lessen werden gegeven door vier lokale workshops trainers.

Afgelopen schooljaar konden er minder activiteiten op scholen plaatsvinden vanwege Covid19. Binnenkort start de ontwikkeling van nieuw lesmateriaal en verhalen van Lot, nu ook in het Papiaments. Materialen komen ook online beschikbaar.

In het schooljaar 2022/2023 willen we dit aanbieden aan scholen op Curacao, Bonaire en Aruba en nog veel meer kinderen bereiken.  Heeft u ideeën of wilt u deze activiteiten steunen? Dan kan dat via onze website www.lotsfoundation.com of een mailtje te sturen naar info@lotsfoundation.com