Esmee Pieters vertelt het verhaal van Lot

Hallo, ik zal mij even voorstellen. Ik ben Esmée Pieters. Op deze foto sta ik nog tussen de herfstbladeren op het prachtige landgoed ”De Paltz” in Soest, maar over een week vlieg ik naar het zonnige Curaçao.
Op 20 november is het namelijk de internationale dag van de rechten van het kind. Samen met Herman van Veen schreef ik het verhaal over Lot. Ik zal, in het Children’s Museum op Curaçao, het verhaal van Lot vertellen in de vorm van een voorstelling.
Lot, een meisje geboren op Curaçao, verhuisde al op jonge leeftijd naar Nederland als gevolg van de scheiding van haar ouders. Hierdoor heeft zij twee huizen. Zingen en dansen helpt haar overal doorheen.
Lot is het gezicht van Lot’s Foundation. Een stichting die is opgericht om kinderen te vertellen wat hun rechten zijn. Het recht om je eigen menng te uiten en je verhaal te delen bijvoorbeeld. Precies wat Lot doet in deze voorstelling, in de hoop dat natuurlijk zoveel mogelijk kinderen hun eigen verhaal willen delen.
Ik kijk er ontzettend naar uit om deze voorstelling te mogen spelen! Benieuwd naar mijn reis? Volg dan de Lot’s Foundation site en lotschannel_kinderrechten op Instagram en ik houd je op de hoogte!