Cultuur

Bij de lesactiviteiten zijn de volgende theatervoorstellingen te boeken. In schooljaar 2023-2024 komen er nog twee nieuwe voorstellingen bij!

Speel – Zing – Dans

Een vrolijke, swingende, dance voorstelling voor de kleintjes en zij die zich niet te groot voelen. Gezongen, gespeeld en gedanst door het Damadama Danstheater onder leiding van de Curaçaose Faizah Grootens, met Annerie van Loenen, Quincy Ignacia en/of Hani Andary. Thema’s van de voorstelling zijn onder andere het recht om te spelen, samenwerken, anders mogen zijn. Doelgroep: onder-, midden, bovenbouw.

Benjamin de Beer

Benjamin de Beer is het verhaal van Benjamin IJsbrand Beer die met zijn vader en moeder moet vluchten voor het smeltende ijs. IJs dat in het poolwater net zo snel oplost als een suikerklontje in thee. Papa, mama en Benjamin komen na hun avontuurlijke reis in een voor hen vreemde, groene wereld waar ze niet welkom zijn, waar beren wonen die bruin zijn en mensen die ze doodschieten om van hun vacht bontjassen te maken. Thema’s van de voorstelling zijn o.a. erbij horen en klimaatproblematiek. Doelgroep:onder-, midden, – bovenbouw (maar niet tegelijk!).

Workshops

Op verzoek verzorgen we bij de voorstellingen workshops. Tijdens deze workshops gaan de kinderen aan de slag met de thema’s en treden ze aan het eind zelf op.

Meer weten? Neem dan contact op met Saskia Klomps.