Bestuursleden gezocht!

Kinderrechten worden wereldwijd geschonden. In Nederland gaat het met veel kinderen gelukkig goed, maar dat geldt lang niet voor alle kinderen. Zij hebben dagelijks te maken met mishandeling, scheiding, verwaarlozing en discriminatie. In elke klas in Nederland zit 1 kind dat wordt mishandeld of verwaarloosd. 1 op de 9 kinderen leeft onder de armoedegrens en zo zijn er veel meer voorbeelden te noemen. Daarom is aandacht voor kinderrechten ontzettend belangrijk. Niet alleen volwassenen, maar ook kinderen moeten weten wat hun rechten zijn.

Draag jij kinderrechten een warm hart toe en zoek je een nieuwe uitdaging? Wij zijn op zoek naar bestuursleden om het huidige bestuur te versterken. Hiervoor zoeken we kandidaten die bij voorkeur ervaring hebben in of affiniteit hebben met (online) communicatie of fondswerving. Past dit bij jou? Dan gaan we graag het gesprek met je aan.

Lot’s Foundation wil kinderen vertellen wat hun rechten zijn. Lot, een meisje bedacht door Herman van Veen helpt kinderen te luisteren naar elkaars verhalen. Dit doen we op een creatieve en laagdrempelige manier, aansluitend bij de belevingswereld van kinderen: via onderwijs, cultuur en media. Er is een bestuur en een directeur. Het focusgebied van onze activiteiten is Nederland en de ABC-eilanden. Verhalen verzamelen we over de hele wereld. De stichting is eind 2014 opgericht en er is een mooie basis gerealiseerd om de missie van Lot verder te brengen. Het bestuur vergadert ongeveer 6 keer per jaar. Ook nemen bestuursleden deel aan belangrijke events van Lot’s Foundation. De functie is onbezoldigd. Wil je meer weten of wil je solliciteren?

Stuur voor 31 januari een kort bericht met jouw motivatie naar: Saskia Klomps
E-mail: Saskia@lotsfoundation.com, telefoonnummer: 0681420022